Hondenuitlaatservice van Baesjes voor Breda, Ulvenhout en Bavel

Naast een goede verzorging heeft uw hond ook voldoende lichaamsbeweging nodig. Dit is goed voor zijn gezondheid, maar ook om zijn energie kwijt te raken. Bij honden die weinig beweging en afleiding hebben kunnen gedragsproblemen ontstaan. Een hond is van nature een roedeldier, voor uw hond is dan ook niets leuker dan te kunnen spelen met soortgenoten. Daarnaast kan de roedel helpen bij de opvoeding en socialisatie van uw hond. Naast een praktische oplossing biedt een hondenuitlaatservice dus meer voordelen!

Werkwijze

Voordat wij een afspraak maken om bij u langs te komen voor een kennismakingsgesprek is het voor ons belangrijk om te weten waar wij u en uw hond in kunnen helpen. Wij hebben ook gegevens over uw hond nodig. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij u goed adviseren en een inschatting maken of en hoe wij u kunnen helpen. Daarna kan  een afspraak voor een kennismakingsgesprek worden gemaakt. Tijdens het gesprek kunt u ons alle informatie geven die nodig is om goed voor uw hond te zorgen. Wij vertellen u over onze werkwijze. Mocht u vragen hebben dan kunnen wij  die meteen beantwoorden. Als alles duidelijk is en er geen vragen meer zijn, worden de formulieren* ondertekend en ontvangen wij een huissleutel zodat wij de hond op de afgesproken dag kunnen ophalen voor de eerste wandeling met Baesjes. (*opdrachtformulier, sleutelcontract en algemene voorwaarden).

Groepswandelingen 

Onze groepswandelingen zijn bedoeld voor honden die op vaste basis met ons meegaan. Zit u met een acuut uitlaatprobleem dan kunnen wij uw hond op individuele basis uitlaten. Onze groepswandelingen zijn van maandag tot en met vrijdag. Baesjes heeft de beschikking over twee nieuwe bedrijfsbussen en 1 kleine bedrijfsbus. De ene bedrijfsbus rijdt in Breda noord inclusief Princenhage en de wijken rondom het centrum en de andere bedrijfsbus rijdt in Breda zuid inclusief Ulvenhout en Bavel. Iedere bus rijdt dagelijks een of twee routes. In welke groep uw hond terecht komt hangt mede af van de routes die er dagelijks worden gereden. Na een tot anderhalf uur ravotten en wat lekkers, wordt uw hond moe en voldaan thuis gebracht. In totaal zal uw hond ong. 3 uur van huis zijn. De eerste keer dat uw hond met ons meegaat, zal uw hond aangelijnd zijn. Dit om uw hond aan de groep en ons te laten wennen. Zodra het verantwoord is zal uw hond in de groep worden losgelaten.

De uitlaattijden zijn:

 • 1 groep per dag: 11.30-13.00 uur*
 • 2 groepen per dag: 1e groep om 10.00 tot 11.30 uur en de 2e groep om 13.00 tot 14.30 uur    

* bovengenoemde tijden zijn richttijden. Deze kunnen i.v.m. (onvoorziene) omstandigheden iets afwijken.

Individuele wandeling, puppy wandeling en senioren wandeling

Onze individuele wandelingen,  duo-wandeling, puppywandeling en seniorenwandeling, voor de oudere hond en honden met een lichamelijke beperking (bv Artrose, HD). zijn bedoeld voor honden die niet met de reguliere groepswandeling mee kunnen.

 • Individuele wandeling: als een hond loops is of niet samen met andere honden uitgelaten kan worden is een individuele wandeling mogelijk. Ook in dit geval kan er nog voor worden gekozen dat wij met de hond naar het bos of afgezet terrein gaan zodat deze toch los kan lopen. Een lange lijn is vaak goed hulpmiddel. Wij houden zo de controle over de hond, terwijl de hond toch "losloopt". 
 • Puppy wandeling incl. verzorging: onze puppy wandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband (*mits meer puppies beschikbaar) worden aangevraagd. Puppies vanaf 8 t/m 12 weken zijn altijd individueel, dit omdat de pup zijn 12 weken inenting moeten hebben gehad. Voor puppies vanaf 12 weken oud proberen wij een kleine groep tot maximaal 4 puppies te vormen. In overleg met de baasjes maken wij een leuk en leerzaam programma, waarmee wij kunnen helpen bij het socialiseren en het wennen aan allerlei nieuwe situaties, zoals het omgaan met andere honden, bezoek aan (kinder)boerderij, manege, (super)markt e.d. Meestal krijgt een pup nog een extra maaltijd per dag, deze kunnen wij tijdens ons bezoek aan hem/haar geven.  
 • Seniorenwandeling

Waarom een aparte groepswandeling voor oudere en lichamelijk beperkte honden?

De oudere en lichamelijk beperkte honden kunnen door allerlei lichamelijke kwaaltjes een lange wandeling met de reguliere groepswandeling niet goed meer bijbenen. Voor de oudere honden is in de reguliere groepswandeling het wandeltempo te hoog, is de wandeling qua afstand te lang of is de groep te druk door de energieke en speelse jonge honden die daarin meegaan. Het verschil in activiteitsbehoeften tussen de oudere en de jongere hond wordt vaak te groot. Geestelijk voelen zij zich topfit en gaan nog graag mee naar het bos om daar op hun gemak wat te snuffelen en rond te scharrelen.

Waarom geen individuele wandeling of “blokje om”?

Veel oudere honden zijn gewend om met een hondenuitlaatservice mee te gaan. Zij kijken er nog steeds naar uit om met de bus te worden opgehaald en met andere honden naar het bos te gaan. In de afgelopen jaren hebben wij bij de oudere honden, die gewend waren om met ons mee te gaan, gemerkt dat het niet meer meegaan een grote impact had. In bijna alle gevallen was een snelle lichamelijke en geestelijke achteruitgang merkbaar. Vergelijkbaar met oude mensen die in een verzorgingstehuis terechtkomen en geen doel of structuur meer hebben.  

Tot welke leeftijd mogen honden mee?

Honden mogen mee zolang dit voor zowel hond als mens verantwoord is. De dierenarts kan u hierin een goed advies geven. 

Hoe werkt een seniorenwandeling? 

Honden die met de seniorenwandeling meegaan worden net als de honden die met de reguliere groepswandeling meegaan met de bus opgehaald en naar een wandellocatie gebracht waar zij op hun eigen tempo kunnen snuffelen, scharrelen, zwemmen, spelen …en genieten van de aandacht van onze medewerkers. Voordelen van de seniorenwandeling:

 • structuur en dagritme blijven behouden
 • laag wandeltempo
 • geen lange afstanden
 • nadruk ligt "op snuffelen en rond scharrelen”
 • max.30 minuten
 • kleine groep van 6 tot 8 honden
 • groepsamenstelling is op elkaar afgestemd
 • veel individuele aandacht

Bedrijfsbussen

Over de veiligheid van uw hond hoeft u zich geen zorgen te maken. Baesjes Dierenverzorging en Hondenuitlaatservice beschikt over 2 nieuwe speciaal voor honden ingerichte Volkswagen Transporter bedrijfsbussen. De bussen zijn voorzien van aparte boxen, electrische ventilatie, antislipmat, E.H.B.O-koffer en een brandblusser. Naast deze nieuwe Volkswagen Transporter bedrijfsbussen, hebben wij nog een kleine bedrijfsbus beschikbaar die ingezet kan worden op drukke dagen of voor onze andere diensten. Deze kleinere bedrijfsbus is eveneens voorzien van de hiervoor genoemde inrichting.Wilt u gebruikmaken van onze hondenuitlaatservice en graag een kennismakingsgesprek, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.